Keuken van solid

Orestias Solids is de specialist voor uw solid surface keuken. Wij ontwerpen en maken in eigen werkplaats uw droomkeuken. Compleet naadloos en elke kleur die u wilt is op verzoek mogelijk. Een compleet kookeiland met geïntegreerde naadloos in elkaar overlopend werkblad. Solid surface keukens staan garant voor de hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking. Orestias Solids producten zijn massief tot het oppervlak dus onverwoestbaar.Solid surface producten zijn hygiënisch doordat er geen poriën in het materiaal zitten, bacteriën en vuil krijgen zo geen kans dus perfect voor ruimtes waar men met voedsel werkt.

Keukenbladen

Een strak afgewerkte solid surface keuken maak je compleet met een doorlopend werkblad met overlopende achterwand. Alles naadloos en makkelijk schoon te houden. U bepaalt waar en hoe groot de wasbak is. Wilt u een dubbele wasbak dan is dat uiteraard mogelijk. Details maken het af. Wij leveren handgrepen, kranen en geïntegreerde LED verlichting om van uw keuken uw droomkeuken te maken. Wilt u een bijpassende ontbijtbar dan kan dat zonder veel moeite geplaatst worden.

Materiaal combinaties

Solid surface producten zijn uitermate geschikt om te combineren met andere materialen zoals hout, natuursteen en metalen. Onze solid surface wasbakken en kommen komen optimaal tot hun recht als je bijvoorbeeld een natuursteen blad neemt. Daar zijn ook weer verschillen in wat uitvoering betreft. Van heel klassiek tot super modern. Ook je solid surface vrijstaand bad zal niet misstaan op een onderplaat van natuursteen.

Voor elk ruimte

Uiteraard zijn Orestias Solids producten niet alleen voor in de badkamer. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Steeds meer ontwerpers zijn zich bewust van alle positieve eigenschappen van dit product. Toepassingsmogelijkheden te over. Niet alleen kun je kleine objecten maken maar ook hele keukens. Keukens en bladen worden vaak gemaakt uit verschillende platen. Door deze platen naadloos aan elkaar te “verlijmen”  ontstaat er een geheel.

Naadloos, geen poriën

Onze producten zijn uitermate geschikt voor plaatsen waar hygiene een hoofdrol speelt. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen of hotels. Wil je meer weten neem dan contact met ons op. Ga je snel aan de slag dan hebben we “standaard” producten verkrijgbaar in onze webshop. Wil je echt alles op maat gemaakt en dus een unieke ruimte dan verwelkomen we je graag in onze ruime showroom waar u inspiratie kunt opdoen. Alles is mogelijk dus we gaan graag de uitdaging aan. Wilt u andere kleuren dan is dat ook geen probleem.

Wat is solid surface

Solid surface bestaat uit een kunsthars op basis van polyester en minerale vulstoffen met weinig onderhoud. Door het hoge gehalte mineralen ontstaat een natuursteenachtige kunstharsproduct. Door de hoogwaardige mat zijden afwerking oogt dit luxe en voelt dit aangenaam aan.

Duurzaam onderhoud

Solid surface is een natuurlijk, duurzaam en robuust materiaal dat bijna geen onderhoud vraagt. Niettemin geven we u toch graag wat tips om uw solid surface product van Orestias Solids in topconditie te houden. Een solid surface product zoals een vrijstaand bad of wastafel heb je voor het leven en wil je uiteraard mooi houden een beetje onderhoud is wat ze nodig hebben

Schoonmaak tips

Bij voorkeur schoonmaken en onderhoud met gewoon water en zeep of een ander vergelijkbaar niet agressief schoonmaakmiddel. Hier kun je bijvoorbeeld groene zeep of een alles reiniger gebruiken. Door de porievrije laten vlekken zich makkelijk verwijderen. Bij sterke verontreiniging kan een licht schurend middel gebruikt worden zoals CIF. Dit product moet altijd met schoon water direct worden nagespoeld. Slijtage door dagelijks gebruik of krassen in een oppervlak kunnen met een schuurmiddel of een fijne schoonmaakspons verwijderd worden.

Geheel oppervlak onderhoud

Om glansverschillen te voorkomen is het mooier om het gehele oppervlak te behandelen. Ook bij grotere schade of krassen is volledig herstel mogelijk. Voor effectief schadeherstel van solid surface materialen is het aan te raden om eerst de leverancier of je aannemer te raadplegen.