Wat is solid surface

Solid surface bestaat uit een kunsthars op basis van polyester en minerale vulstoffen met weinig onderhoud. Door het hoge gehalte mineralen ontstaat een natuursteenachtige kunstharsproduct. Door de hoogwaardige mat zijden afwerking oogt dit luxe en voelt dit aangenaam aan.

Duurzaam onderhoud

Solid surface is een natuurlijk, duurzaam en robuust materiaal dat bijna geen onderhoud vraagt. Niettemin geven we u toch graag wat tips om uw solid surface product van Orestias Solids in topconditie te houden. Een solid surface product zoals een vrijstaand bad of wastafel heb je voor het leven en wil je uiteraard mooi houden een beetje onderhoud is wat ze nodig hebben

Schoonmaak tips

Bij voorkeus schoonmaken en onderhoud met gewoon water en zeep of een ander vergelijkbaar niet agressief schoonmaakmiddel. Hier kun je bijvoorbeeld groene zeep of een alles reiniger gebruiken. Door de porievrije laten vlekken zich makkelijk verwijderen. Bij sterke verontreiniging kan een licht schurend middel gebruikt worden zoals CIF. Dit product moet altijd met schoon water direct worden nagespoeld. Slijtage door dagelijks gebruik of krassen in een oppervlak kunnen met een schuurmiddel of een fijne schoonmaakspons verwijderd worden.

 

Geheel oppervlak onderhoud

Om glansverschillen te voorkomen is het mooier om het gehele oppervlak te behandelen. Ook bij grotere schade of krassen is volledig herstel mogelijk. Voor effectief schadeherstel van solid surface materialen is het aan te raden om eerst de leverancier of je aannemer te raadplegen.

Voordelen solid surface

Naast dat solid surface producten weinig onderhoud nodig hebben zijn er nog veel meer voordelen. Het is kleurecht en door en door gekleurd. Het oppervlak is door en door en bevat dus geen poriën waardoor bacteriën geen kans krijgen. Solid surface is warmtebestendig en kan makkelijk temperaturen verdragen van 70 graden Celsius. Solid surface is niet voor niks een veel gebruikt materiaal in badkamers. Een vrijstaand bad geeft een gevoel van luxe en comfort. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Webshop

Neem eens een kijkje in onze webshop. Al onze baden, waskommen, wastafels en opbergnissen zijn snel leverbaar. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.